Τα εξελιγμένα Laser 4ης γενιάς στηρίζονται στη θεωρία της επιλεκτικής φωτοθερμόλυσης, σύμφωνα με την οποία είναι δυνατή η επιλεκτική εξάλειψη του εκάστοτε στόχου (π.χ. αγγεία, μελανοσώματα ή τριχικοί θύλακοι), ενώ ταυτόχρονα παραμένει άθικτη η επιδερμίδα και το χόριο, αποφεύγοντας έτσι τις παρενέργειες.

Στην περίπτωση της αποτρίχωσης, δύο είναι οι στόχοι του Laser που βρίσκονται μέσα στον τριχικό θύλακο: ο βολβός (στο βαθύτερο άκρο) και το bulge (επιφανειακότερα του βολβού). Αυτά είναι τα δύο σημεία που καθοδηγούν την ανάπτυξη και τον κύκλο ζωής της τρίχας, και σε αυτά στοχεύει τελικά η ενέργεια του Laser.

Για να φτάσει στον στόχο της, η φωτεινή ενέργεια του Laser απορροφάται από το πρωτεύον χρωμοφόρο στοιχεία του τριχικού θύλακα, που είναι η μελανίνη (η χρωστική ουσία που χαρίζει στην τρίχα το χρώμα της). Η φωτεινή ενέργεια μετατρέπεται σε θερμική, με αποτέλεσμα την επιλεκτική καταστροφή των δύο στόχων στον τριχικό θύλακα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η τριχοφυΐα σταδιακά μετατρέπεται σε χνοώδη και αδύναμη, μέχρι την πλήρη αναστολή της ανάπτυξής της.

Η δράση των εξελιγμένων Laser 4ης γενιάς συνδυάζεται, έτσι ώστε να διασφαλίζεται άριστο αποτέλεσμα σε όλα τα είδη τριχοφυΐας και σε όλους τους τύπους δέρματος.

Η φωτεινή ενέργεια του laser στοχεύει τη ρίζα της τρίχας (τον βολβό) που βρίσκεται στη βάση του θύλακά της.
Μόλις η ενέργεια του laser απορροφηθεί από τη μελανίνη, το φως μετατρέπεται σε θερμότητα, αυξάνεται η θερμοκρασία του και προκαλείται καταστροφή του στόχου.

Αν η τρίχα βρίσκεται στην ευάλωτη φάση ανάπτυξης (αναγενής φάση), όταν δηλαδή υπάρχει μεγαλύτερη συγκέντρωση μελανίνης στο στέλεχός της, το laser προκαλεί υπερθέρμανση του θύλακά της και καταστροφή του βολβού.

Αν καταστραφούν επιτυχώς ο θύλακας και ο βολβός της τρίχας, τότε αναστέλλεται η επανανάπτυξή της.

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *