Γιατί χρειάζονται οι επαναληπτικές συνεδρίες;

από | Οκτ 19, 2018 | Συχνές Ερωτήσεις για την αποτρίχωση με Laser | 2 Σχόλια

Η φάση ανάπτυξης της τρίχας μπορεί να διαρκέσει από μερικές βδομάδες (όπως συμβαίνει για παράδειγμα στην περιοχή του άνω χείλους και των φρυδιών) έως μερικά χρόνια (όπως συμβαίνει στο τριχωτό της κεφαλής).

Σε γενικές γραμμές πάντως, σε ό,τι αφορά την τριχοφυΐα του προσώπου και του σώματος, η φάση ανάπτυξης διαρκεί μόνο μερικές βδομάδες ή μήνες και ο ρυθμός της είναι πιο αργός, γι’ αυτό και οι τρίχες των ποδιών, για παράδειγμα, δεν μακραίνουν ποτέ όσο οι τρίχες των μαλλιών.

Σε οποιαδήποτε στιγμή ωστόσο, περίπου το 80-85% των τριχών βρίσκεται στη φάση της αναγένεσης, μόλις το 10-15% στη φάση της καταγένεσης και το υπόλοιπο 1-3% στη φάση της τελογένεσης.
Η ιδανική στιγμή για τη μόνιμη καταστροφή των τριχών είναι όταν βρίσκονται στη φάση της αναγένεσης, καθώς υπάρχει μεγαλύτερη συγκέντρωση μελανίνης στο τριχοθυλάκιο και άρα μεγαλύτερη απορρόφηση της ενέργειας του Laser.

Αν και μετά την εφαρμογή του Laser, όλες οι τρίχες θα πέσουν, μόνο όσες από αυτές βρίσκονταν στη φάση ανάπτυξης, θα καταστραφούν οριστικά. Οι υπόλοιπες θα ξαναβγούν μετά από καιρό, γι’ αυτό απαιτούνται επαναληπτικές συνεδρίες μέχρι το Laser να τις πετύχει όλες στη συγκεκριμένη φάση του κύκλου ζωής τους.

2 Σχόλια

  1. Avatar

    Καλησπερα!οι επαναληπτικεσ συνεδριεσ περιλαμβανονται στη τιμη της μιασ συνεδριασ ή πληρωνουμε ξεχωριστα;

    Απάντηση
    • admin

      ΚΑΛΗΣΠΈΡΑ ΣΑΣ. ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟ ΕΧΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΤΟΣ 15 ΗΜΕΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑ. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ 2103223309 ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ.

      Απάντηση

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *